Lichamelijke en psychische klachten tegelijk

Iedereen kan te maken krijgen met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Het kan daarbij gaan om lichamelijke, onvoldoende verklaarde klachten. Of om wel verklaarde lichamelijke klachten, in combinatie met eveneens aanwezige psychische problemen.

Een goede behandeling vereist deskundigheid van zowel lichamelijke klachten en ziekten als van psychische stoornissen. Een gecombineerde aanpak biedt dan meerwaarde. Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid van GGz Breburg biedt deze deskundigheid en behandeling.

5-jarig bestaan

In 2016 bestond Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG) 5 jaar. Om dat te vieren had het team van CLGG een lipdub gemaakt:

Consultatie en advies

Bent u huisarts of medisch specialist en wilt u advies, dan kunt u voor consultatie contact opnemen met Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid, meer informatie vindt u hier. Wilt u uw cliënt verwijzen, dan vindt u hier het aanmeldformulier.


 
Video: 'Christina van der Feltz-Cornelis over fysiek onverklaarbare klachten'.

Wetenschappelijk onderzoek

Topklinisch Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid doet wetenschappelijk onderzoek en werkt nauw samen met Kenniscentrum Lichaam & Geest. Dit centrum is opgericht door het Trimbos-instituut en GGz Breburg. Doel van het kenniscentrum is om kennis over de samenhang tussen lichamelijke en psychische klachten te ontwikkelen en te verspreiden. Meer...